Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Brazilské hašé - picadinho :
900 g roštěnce, nebo svíčkové,
| 2 lžíce rostlinného oleje,
| 1 velká cibule posekaná,
| 4 stroužky česneku utřené
| 2 zelené papriky bez semeníku a pokrájené,
| 2 velká rajčata, oloupaná a pokrájená,
| 2 lžičky soli
| 1/2 lžičky černého pepře
| 1 lžička sušeného oregána
| 2 lžíce mouky
| 500 ml hovězího vývaru
| 6-8 porcí vermicelli, nebo podobných nudlí
| 5 vajec natvrdo uvařených a posekaných
| 200 ml pimento plněných zelených oliv na plátky
Postup přípravy receptu Brazilské hašé - picadinho :
Odstranit tuk z masa a nakrájet ho na 1/2 cm kousky.
V kastrole rozehřát olej a osmažit na něm cibuli a česnek. Přidat papriky a smažit asi 1 minutu. Přidat maso, dobře míchat a smažit tak dlouho, až maso změní barvu, ale nezhnědne. Přidat rajčata, 1 lžičku soli, pepř a oregáno. Posypat moukou a smažit za stálého míchání po 1 minutu. Přidat vývar, přikrýt poklicí a dusit po 30 minut.
V jiném hrnci rozehřát 1 litr vody s 1 lžičkou soli do varu, přidat vermicelli, zamíchat a uvařit dle návodu na balení do al dente.
Na střed hlubokého talíře navršit doprostřed nudle, nebo rýži. Dokola nalít maso a nudle, nebo rýži ozdobit posekanými vejci a olivami.
Fotky receptu Brazilské hašé - picadinho :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!