50 g černých fazolí
| 1 cibule
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 l vody
| 3 stroužky česneku
| 200 g kukuřice
| 200 g rajčatového protlaku
| podle chuti sladový ocet
| podle chuti olivový olej
Postup přípravy receptu Bretaňská polévka :
Fazole namočíme přes noc do studené vody a poté uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a sladkou paprikou. Podlijeme litrem vody. Přidáme fazole, kukuřici a povaříme. Osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Vmícháme rajský protlak a ještě chvíli povaříme. Slaninu pokrájíme na nudličky, vyškvaříme a těsně před podáváním vložíme do polévky.
Fotky receptu Bretaňská polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!