2 roštěnky
| sůl
| 3/4 lžíce másla nebo olej
| trochu hladké mouky
| 2 stroužky česneku
| 1/2 středně velké cibule
| 25 g slaniny
Postup přípravy receptu Brněnské roštěnky:
Roštěnky naklepeme, na okraji nařízneme a posolíme. Na koncích každou nakrojíme jako kapsu a do otvoru strčíme po půlce na plocho rozkrojeného velkého stroužku česneku. Na středu protkneme 2 proužky slaniny. Poprášíme je moukou a na tuku po obou stranách opečeme. Pak přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, opečeme ji s masem a mírně podlité dusíme do měkka. Příloha: rýže, těstoviny, saláty.
Fotky receptu Brněnské roštěnky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!