Postup přípravy receptu Brodský citronový moučník:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, mandle, strouhanou citronovou kůru, po lžících přidáváme Solamyl s práškem do pečiva a po důkladném zašlehání vmícháme ušlehaný snáh z bílků s přidáním soli a vanilkového cukru. Vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a upečeme.
Příprava krému: žloutky rozšleháme ve vodě, přidáme pudinkový prášek, cukr, citronovou šťávu a strouhanou kůru a na mírném ohni přivedeme téměř k varu. Nakonec vmícháme tekuté máslo. Promícháme a nalijeme na moučník. Vrátíme do trouby a zapečeme při nižší teplotě. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a nastříkáme na povrch moučníku. Upečeme dorůžova.