250 g brokolice
| 2 lžíce máslo
| 2 lžíce hladká mouka
| 1 ks cibule - malá
| 2 ks masový bujón
| 2 ks žloutky
| 100 ml smetany ke šlehání
| sůl, nebo vegeta
| mleté nové koření
Postup přípravy receptu Brokolicová polévka:
Brokolici propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Vyjmeme ji, do vývaru přidáme bujónové kostky a povaříme. Zvlášť na pánvi si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně nasekanou cibuli, osmahneme ji a zalijeme trochou vývaru. Promícháme a vlijeme vše do vývaru a opět vaříme.
Žloutky rozkvedláme se smetanou, vlijeme do horké polévky a odstavíme ji. Podle potřeby dochutíme solí nebo vegetou, případně mletým novým kořením.
Nakonec přidáme uvařenou brokolici rozebranou ma malé růžičky a brokolicovou polévku můžeme podávat.