Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemná cibulačka :
2 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 4 dl mléka
| 1 lžíce nasekané pažitky
| 1 kostka bujonu
| 4 dl vody
| 2 větší cibule
| 1 zakysaná smetana
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Jemná cibulačka :
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na másle ji osmažíme do světle žlutého zabarvení. Osmaženou cibuli zalijeme vodou, přivedeme k varu a přidáme kostku bujónu s bylinkami. Necháme krátce povařit a odstavíme z plotýnky.
Nyní použijeme ponorný mixér. Cibuli jím rozdrtíme, a tím polévku vlastně zahustíme. Přilijeme 4 dl mléka a opět přivedeme k varu. Nakonec přidáme nasekanou pažitku. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Jemnou cibulačku podáváme s usmaženou vekou, nakrájenou na plátky nebo na hranolky, dochutíme lžící zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Jemná cibulačka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!