Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Broskve na víně:
3 velké, zralé, ale pevné broskve, oloupané
| 1/2 kg tmavých třešní
| 6 křupavých mandlových nebo kokosových sušenek
| 300 ml červeného dezertního vína, ideálně jemně pěnivého piemontského Brachetta
| 100 g krupicového cukru (i přírodního)
| 100 ml červeného portského
| svitek skořice
| hvězdička badyánu
| tobolka vanilky
Postup přípravy receptu Broskve na víně:
1. Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Broskve rozpulte, vyjměte pecku a místo ní vložte do ovoce sušenku.
2. Poloviny broskví položte do zapékací formy, do níž se pohodlně vejdou vedle sebe. Přidejte třešně; nemusíte si dělat starosti s vypeckováváním, stejně je pak budete při mlsání držet za stopku. Zalijte vínem smíchaným s cukrem, vložte aromatická koření a zhruba dvacet minut povařte v troubě. Při nízké teplotě ovoce takzvaně táhne a krásně nasákne voňavým vinným nálevem, a přitom se nerozvaří. Pobytem ve víně získají zajímavou chuť i křupavé sušenky.
3. Ovoce rozložte na talířky nebo do misek. Vinný nálev můžete ještě krátce svařit, aby zhoustl, a pak jím přelijte jednotlivé porce.
Fotky receptu Broskve na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!