Postup přípravy receptu Broskve v pudinkové omáčce:
Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr, ušleháme dohusta, pak lehce vmícháme žloutky, na celou plochu prosijeme mouku a lehce ji do těsta zamícháme vařečkou. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané dortové formy a upečeme v horké troubě.
Džem rozvaříme se dvěma lžícemi vody, broskve nakrájíme na dílky a připravíme krém. Horkou omeletu potřeme tence džemem, půlku poklademe broskvemi, omeletu přeložíme v půli a položíme na mísu. Přelijeme ji vlažným krémem, ozdobíme ovocem a podáváme teplou nebo studenou.
Příprava krému:
V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, nalijeme do horkého mléka, za stálého mícháme uvedeme do varu, povaříme minutu a osladíme.