Použité suroviny receptu Broskvový dort bez pečení:
300 g piškotů
| 1/4 l smetany
| 500 g čerstvých broskví (nektarinek) nebo 1 sklenice kompotovaných broskví
| Krém:
| 3 dl mléka
| 1 balíček pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
| 120 g másla
| 120 g moučkového cukru
| 1 lžíce kakaa
| 1 dl smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Broskvový dort bez pečení:
Smetanu necháme přejít varem a vychladíme. Dortovou formu vyložíme pečícím (svačinovým) papírem. Piškoty postupně namáčíme ve smetaně a střídavě s částí krému, částí ušlehané šlehačky a větší částí nakrájených broskví urovnáme do připravené formy, horní a spodní vrstva je z piškotů.
Cípy papíru přeložíme přes připravený dort, zatížíme kastrolem a necháme v chladničce nejméně 6 hodin proležet.
Před podáváním přeložíme dort na rovnou mísu, potřeme zbylým krémem, ozdobíme šlehačkou a broskvemi.
Příprava krému:
V mléce rozmícháme pudinkový prášek, za stálého míchání uvedeme do varu, povaříme minutu a mícháme do vychladnutí. Pudink našleháme s cukrem a kakaem a po částech přišleháme také změklé máslo.
Fotky receptu Broskvový dort bez pečení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!