Použité suroviny receptu Broskvový koláč s mandlemi:
200 g másla
| 200 g moučk. cukru
| 1 lžíce rumu
| 4 vejce
| 200 g hladké mouky
| 2 lžičky prdop
| 1 kg brosví
| 50 g moučk. cukru
| 100 g mandlí
| 1/2 citrónu /šťáva/
Postup přípravy receptu Broskvový koláč s mandlemi:
Na třené těsto ušleháme do pěny máslo (Heru) s cukrem. Postupně přidáme rum, vejce a šťávu z citrónu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vsypeme na ušlehané máslo s cukrem. Rozmícháme. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a uhladíme. Půlky broskví úhledně poskládáme na těsto bříškem nahoru a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme asi 35 min na 200 °C.
Fotky receptu Broskvový koláč s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!