Postup přípravy receptu Broskvový ovocný dort s tvarohem:
1. Troubu vyhřejeme na 175 °C. Z vajec, 3 lžic vody, cukru, vanilkového cukru, mouky, škrobové moučky a kypřícího prášku vypracujeme těsto a pečeme je v rozevírací formě asi 30 min. Po vychladnutí vodorovně překrojíme.
2. Želatinu dáme nabobtnat. Smícháme cukr, tvaroh, ricottu a cukr. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a 100 ml ušlehané smetany.
3. Spodní díl korpusu ohradíme dortovým prstencem a potřeme částí krému. Trochu ovoce dáme stranou, ostatní narovnáme na krém a potřeme zbylým krémem. Přiložíme vrchní díl a 90 min. chladíme. Dort potřeme zbylou ušlehanou smetanou, ozdobíme mandlemi a ovocem.