Vložil: | Niolle |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Broskvový želatinový dezert:
9 g bílé želatiny
| 1/4 litru suchého červeného vína
| 1/4 litru pomerančové šťávy
| 5 lžic citronové šťávy
| 2-3 lžičky cukru
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 4 půlky kompotovaných broskví
| 1 kelímek (200 g) smetany na šlehání
| 50 g jader vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Broskvový želatinový dezert:
Červené víno a šťávy krátce povařit, ochutit cukrem,
1 vanilkovým cukrem a sejmout z plotýnky. V horké směsi rozpustit želatinu. Naplnit do poloviny 4 dezertní misky a dát do ledničky ztuhnout. Zbylé želé odložit na teplé místo.
Půlky broskví nakrájet na dílky a upravit na povrch rosolu, přelít zbylým želé a nechat zcela ztuhnout. Nasekat vlašské ořechy. Ze smetany a druhého vanilkového cukru ušlehat tuhou šlehačku, dezert jí ozdobit a posypat ořechy.
Fotky receptu Broskvový želatinový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!