Postup přípravy receptu Bruselská kuřecí paštika:
Z kuřete odřízneme prsa. Ostatní maso, slaninu a vepřové maso umeleme dvakrát na masovém strojku, přidáme mletý pepř, mletý zázvor, brandy, sůl a vše prolisujeme. Směs vymícháme vařečkou dohladka. Hlubší ohnivzdornou misku vyložíme plátky slaniny, přidáme bobkový list, tymián a polovinu připravené směsi, poklademe ji tenkými plátky kuřecích prsíček a plátky slaniny, na ni rozetřeme druhou polovinu mleté směsi, poklademe ji plátky slaniny, pevně přitlačíme, misku přiklopíme pokličkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě 2 hodiny. Upečenou paštiku pokryjeme utěrkou, přiklopíme prkénkem a zatížíme na 12 hodin. Nakonec paštiku přelijeme rozehřátým sádlem a podáváme.