Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Bruselský kapr:
1 kapr
| 50 ml octa
| 50 g kůže ze slaniny
| 150 g kořenové zeleniny
| 200 ml piva
| 3 g tymiánu
| 50 g curku krystal
| 50 g včelího medu
| 2 g mletého zázvoru, muškátového květu
| 50 g strouhanka
| 1 lžíce kukuřičného škrobu
| 80 g másla
Postup přípravy receptu Bruselský kapr:
Kapra táhneme na mírném ohni v octové vodě cca 1 hodinu a poté necháme odkapat.
Do hrnce vložíme kůže ze slaniny, drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, tymián. Potom do hrnce vložíme kapra, zalijeme pivem a doplníme vodou tak, aby kapr byl ponořen.
Přidáme bílý pepř, sůl a muškátový květ a přivedeme do varu. Potom stáhneme oheň a 30 minut táhneme. Poté kapra opatrně vyjmeme.
Dále vyjmeme kůže a bobkový list.
Z rybího fondu připravíme omáčku tak, že přidáme strouhanku, med a zázvor. Potom omáčku přecedíme, přihustíme kukuřičným škrobem (rozmíchaným v troše studené vody) a zjemníme máslem.
Omáčkou přelijeme kapra a podáváme.
Fotky receptu Bruselský kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!