Použité suroviny receptu Bryndzové halušky s uzeným masem a cibulkou:
200 g bryndza
| 200 g hladká mouka
| 2 cibule
| dle chuti: soli
| 500 g brambor
| 60 g uzeného masa
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Bryndzové halušky s uzeným masem a cibulkou:
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a dle chuti osolíme. K bramborám přidáme vejce, hladkou mouku a vše důkladně promícháme. Podle potřeby dosypeme mouku.
Připravené těsto protlačíme přes síto na halušky nebo odkrajujeme kousky těsta přímo z prkénka do osolené vroucí vody. Promícháme, a jakmile vyplavou halušky na povrch, scedíme je. Hotové halušky vložíme do mísy a smícháme s nastrouhanou bryndzou.
Mezitím uvaříme ve vedlejším hrnci uzené maso, které poté nakrájíme na malé kousky. Cibulku nakrájemnou na hrubo osmažíme do zlatova na oleji. Na talíři pak posypeme halušky kousky uzeného masa a ozdobíme osmaženou cibulkou.
Fotky receptu Bryndzové halušky s uzeným masem a cibulkou: