Omyté a osušené řízky lehce po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Pak je na rozpáleném oleji prudce osmahneme z obou stran, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké řízky obrátíme horní stranou dolů a na každý položíme okapanou polovinu broskve důlkem po pecce dolů a překryjeme plátkem sýra. Přiklopíme poklici a ještě 10 minut mírně zahříváme.
Během této doby sýr povolí a pevně se přitiskne k povrchu broskve. Hotový kuřecí řízek pod čepicí přeneseme na talíře, ve výpeku necháme rozpustit máslo a nalijeme na řízky.
Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s bramborovými kroketami.
Fotky receptu Kuřecí řízek pod čepicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!