Použité suroviny receptu Bublanina podle Kateřiny Fornůskové:
500 g třešní
| 250 ml smetany
| 250 g tvarohu nebo hustého jogurtu
| 300 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 500 g polohrubé mouky
| 3 vejce
| 2 kypřicí prášky do pečiva
| citronová kůra
| trocha skořice
| hrubá mouka a máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Bublanina podle Kateřiny Fornůskové:
Třešně umyjeme, vypeckujeme a obalíme do poloviny v mouce, pak totiž nepropadnou na dno těsta. Všechny ostatní ingredience smícháme a vytvoříme lité těsto. Trochou skořice můžeme vylepšit výslednou chuť. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme na něj těsto. Do něj pak rovnoměrně zasadíme třešně. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Fotky receptu Bublanina podle Kateřiny Fornůskové: