Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Bublanina z litého těsta :
1/2 l mléka
| 300 g polohrubé mouky
| 3 lžíce cukru
| 2 vejce
| 1 špetka sůl
| 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
| 1 máslo nebo hera
| dle potřeby: strouhanka na vysypání formy (pekáče)
| dle chuti: ovoce (třešně, višně, rybíz, borůvky)
| dle chuti: moučkový a případně vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Bublanina z litého těsta :
Mouku postupně zaléváme a vymícháváme s mlékem a teprve dobře rozmíchané doplňujeme cukrem, vejci, solí a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak k těstu přidáme i kypřící prášek a promícháme. Pekáč vymažeme tukem, doporučuji vysypat strouhankou, a připravené těsto rozlijeme na dno pekáče nebo žáruvzdorné formy.
Poklademe nebo posypeme omytým a okapaným čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Na povrch můžeme ještě přidat několik ténkých plátků tuku a dáme péci.
Po upečení ihned krájíme a sypeme většinou jen cukrem, zkusíme sypat i moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.
Zapíjíme kávou, čajem, různými limonádami.
Fotky receptu Bublanina z litého těsta :
Fotky vložil: Mangovka,Torta,Natural