Postup přípravy receptu Buchta s mákem a drobenkou:
Mák umeleme a svaříme s mlékem a krup. cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme. Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty. Tvaroh smícháme s mlékem, vejce, vanilkovým cukrem, solí a mouč. cukrem. Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec olej. Pekáč s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto. Mák nabíráme lžící a děláme kupičky stejnoměrně po celé ploše. Z mouky, cukru a másla připravíme drobenku, kterou posypeme těsto s mákem. Nakonec( nemusí být) posypeme strouhanými mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 160 stupňů. Po vychladnutí posypeme mouč. cukrem přes sítko. Můžeme toto těsto kombinovat i s různými druhy ovoce!