Postup přípravy receptu Buchtičky s vanilkovou omáčkou:
V teplém mléce rozpustíme droždí, přidáme trochu přesáté mouky, promícháme na měkké těstíčko, povrch poprášíme moukou a dáme na teplé místo vyběhnout. Perlu nebo Heru rozpustíme. Vyběhlý kvásek, máslo, přesátý moučkový cukr a ostatní přísady do těsta zaděláme vařečkou nebo hnětačem až nám vznikne pěkně nadýchané těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 1/2 hodiny. Pekáček vymažeme máslem. Z těsta na pomoučněném vále vytvarujeme váleček, který nakrájíme na kousky, vytvarujeme buchtičky, které lehce protáhneme v rozpuštěném másle a ukládáme těsně vedle sebe do pekáčku. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout. Pak povrch potřeme zbylým máslem a pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C asi 1/2 hodiny do zlatova. Během pečení si ve 2 lžících mléka rozmícháme vanilkový pudink a žloutky pěkně do hladka, Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vložíme do mléka, přidáme cukr, přivedeme do varu, metlou zašleháme pudinkovou směs a za stálého míchání necháme zhoustnout. Vyjmeme vanilkový lusk a vmícháme šlehačku, rum a uložíme na teplém místě. Buchtičky rozložíme na talíře podlijeme horkou vanilkovou omáčkou podáváme.
Fotky receptu Buchtičky s vanilkovou omáčkou:
Fotky vložil: Natural,kacice,MichelePrg,vilka,IKE