Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Bůčkové kostky:
Špalíček vyššího libovějšího bůčku
| sůl, mletý pepř, případně chilli koření, najemno nasekaný česnek
| 2 cibule
| režná nit
| Můžeme použít i jiné koření, co kdo má v oblibě
Postup přípravy receptu Bůčkové kostky:
Bůček nařežeme podélně po kosti asi na 1/2 až 3/4 cm silné plátky - listy. Takto vzniklou knihu pečlivě popíšeme :-)) Každý řez prosolíme menší špetičkou soli, stejně tak špetičkou pepře a zasypeme rozsekaným česnekem. Dle chuti můžeme ob jeden list dát chilli koření. Knihu pevně ovážeme, vložíme do pekáčku, obložíme nahrubo krájenou cibulí, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a dáme péct zhruba na 1 1/2 hodiny i více, podle velikosti. Podle potřeby přidáváme horkou vodu, maso přeléváme výpekem a v polovině odkryjeme víko pekáče. Jde použít i alobal. Upečenou knihu krájíme příčně. Chutná studená s chlebem, nebo teplá se špenátem, nebo se zelím a knedlíkem.
Fotky receptu Bůčkové kostky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!