Použité suroviny receptu Bůčkové závitky se žampionovou náplní:
100 g žampiónů (můžou být sterilované)
| 4 vejce
| sůl, pepř
| 100 g másla
| 1 lžíce nasekané petrželky
| 400 g vykoštěného bůčku
| 4 nožičky drůbežího párku
| olej
Postup přípravy receptu Bůčkové závitky se žampionovou náplní:
Žampiony očistíme a nadrobno nakrájíme. Vejce rozšleháme s trochou soli a pepře. Na pánvi na části másla orestujeme žampiony. Zalijeme je vejci a mícháme, dokud vejce neztuhne. Nakonec do směsi vmícháme petrželku a pánev odstavíme. Náplň necháme vychladnout.
Bůček rozdělíme na 4 silnější plátky, které rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme žampionovou náplní. Doprostřed každého plátku položíme nožičku párku. Plátky svineme a upevníme párátky.
Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm opečeme. Poté je i s výpekem a zbylým máslem přendáme do pekáčku a vložíme do trouby. Při teplotě 190 C je pečeme asi 35 minut. Během pečení podléváme vodu a přeléváme výpekem.
Fotky receptu Bůčkové závitky se žampionovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!