250 ml mléka
| 50 g rozinek
| 50 g cukru
| 300 g hl. mouky
| máslo
| 15 g droždí
| sůl
Postup přípravy receptu Budínská bábovka:
Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout 40 minut. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na tři díly a z každého rozválíme asi 30 cm dlouhý pramen. Necháme odpočinout 20 minut, potřeme rozpuštěným máslem a spleteme cop. Vložíme do vymazané bábovkové formy a necháme patnáct minut kynout.
Bábovku dáme do předehřáté trouby (200°C) a deset minut zapékáme. Potom teplotu snížíme a pečeme půl hodiny.
Po upečení bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Budínská bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!