Postup přípravy receptu Budínské kostky:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme postupně mouku se špetkou prášku do pečiva a hustý sníh z bílků. Podle potřeby, je-li těsto velmi husté, přidáme lžíci mléka. Těsto vlijeme na plech vyložený papírem v tenké vrstvě a v troubě asi deset minut pečeme. Pak ho vyjmeme a necháme vychladnout. Piškotový plát rozkrojíme na tři nebo čtyři díly, každý pomažeme krémem a slepíme dohromady. Povrch potřeme krémem a ozdobíme čokoládovou polevou. Nakrájíme na kostky.
Krém: v horké lázni šleháme celá vejce, nastrouhanou čokoládu, cukr, mouku a mléko. Když je krém dostatečné hustý, ochladíme ho a za stálého šlehání po lžičkách přidáváme změklé máslo. Vychladlý krém ochutíme mletými oříšky nebo kávou.