Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 05.10. 2024
Dnes má svátek Eliška
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bugasta

fotka Bugasta
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Bugasta:

1 a 1/2 l mléka  | 5 ks žloutků  | 350 g cukr moučka  | 180 g hrubé mouky  | 350 g lístkového těsta rozváleného na 4 papírově tenké placky(nebo filo)  | 30 g másla  |  mletá skořice  |  cukr moučka  |  rozpuštěné máslo na polití listového těsta

Postup přípravy receptu Bugasta:

Ohřejeme mléko (ale neuvádíme do varu), ušleháme žloutky a vmícháme do nich cukr a mouku, až se vytvoří hustý krém.
To vše za stálého míchání vlijeme do horkého mléka a znovu postavíme na mírný oheň. Mícháme tak dlouho, dokud se nevytvoří hustý, vláčný krém. Přidáme máslo a odstavíme z ohně, aby krém vychladl. Na dobře vymazaný pekáč položíme polovinu těstových listů, přičemž každý list důkladně pokropíme máslem.
Vlejeme na ně krém tak, aby rovnoměrně pokrýval celou plochu.
Přikryjeme ho zbylými těstovými listy tak, aby krém nepřetékal.
Nezapomeňte každou horní stranu listů pokropit máslem.
Okraje těsta zahneme opatrně dovnitř.
Ostrým nožem naznačíme zářezy porcování, tedy jakousi mřížku na vrchních dvou listech. Potom povrch bugasty přikryjeme pergamenovým (svačinovým) papírem, který saje olej.
Rozehřejeme troubu na nejvyšší stupeň a vložíme pekáč do trouby. Ihned ztlumíme teplotu na střední stupeň.



Pečeme tak dlouho, dokud není těsto pěkně zlatavé a křupavé. Asi 30 minut.
Ještě za tepla posypeme hojně bugastu moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Bugastu podáváme teplou i studenou.


Fotky receptu Bugasta:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bugasta
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !