Postup přípravy receptu Bujabéza:
V míse připravíme marinádu ze 4 lžic horké vody, šafránu, polovinu nasekaného česneku, soli a oleje. Nakrájené tmavé ryby, světlé ryby a plody moře rozdělíme do misek a zalijeme marinádou.
Promícháme a necháme 2 hodiny marinovat.
Cibuli, pórek, oškrabané celerové výhonky, rozpůlený fenykl nakrájíme na plátky a dáme restovat.
Po 5 minutách přidáme nakrájená spařená oloupaná rajčata, proužek pomerančové kůry, nasekanou petržel a zbylý česnek.
Přidáme svázaný svazek bylin, osolíme, opepříme, zalijeme rybím vývarem a přivedeme do varu.
Vaříme asi 30 min - do zhoustnutí. Poté přidáme nejprve tmavé ryby, po 7 minutách varu přidáme světlé ryby a plody moře.
Vaříme dalších 5 minut, vyjmeme ryby, pomerančovou kůru a svazek bylin. Vmícháme rajčatový protlak, Pernod a dochutíme.
Horké ryby podáváme odděleně od vývaru aby si každý mohl nakombinovat ryby podle svojí chuti.