Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Bujabéza - rybí polévka:
70 g mořské tresky
| 1 menší cibuli
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 rajče
| 2 stroužky česneku
| kousek pomerančové kůry
| po špetce fenyklu, tymiánu, šafránu a saturejky
| sůl, pepř
| 50 g brambor
| 1 větší mrkev
| 1 cuketu
| 1 malý květák
| 1 malou brokolici
| 200 g balení plodů moře
Postup přípravy receptu Bujabéza - rybí polévka:
Tresku nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme nadrobno. Rajče oloupeme a dužinu rozkrájíme. Ve velkém hrnci zpěníme na oleji cibuli, přidáme rajče a zalijeme 1,2l vody. Přidáme 2 stroužky oloupaného rozdrceného česneku, pomerančovou kůru, fenykl, tymián a saturejku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Brambory i mrkev nakrájíme na špalíčky a se špetkou šafránu přidáme do hrnce. Mezitím rozkrájíme cuketu na kousky, brokolici a květák rozebereme na růžičky a asi po 20 minutách je přisypeme do polévky. Nakonec přidáme tresku s dary moře a ještě deset minut povaříme.
Fotky receptu Bujabéza - rybí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!