Použité suroviny receptu Bujón s plněnými palačinkami:
150 g hladké mouky
| 1 vejce
| 1/8 l mléka
| 1/8 l minerálky
| špetka soli
| 2 lžíce oleje
| 1 velké cibule
| 200 g klobásové hmoty
| 100 g mletých jater
| špetka soli
| špetka pepře
| špetlka celerové soli
| 1 litr horkého bujónu
| 1 lžíce zelené petrželové natě
Postup přípravy receptu Bujón s plněnými palačinkami:
Mouku, sůl, vejce, mléko a minerálku smícháme a přikryté necháme 30 minut odpočívat. Na pánvi zahřejeme trochu oleje a postupně smažíme z těsta malé tenké palačinky. Uchováváme je v teplé. Cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s klobásovou hmotou a mletými játry, přidáme sůl, celerovou sůl a pepř a na zbylém oleji na pánvi za stálého míchání několik minut opékáme. Potom směsí natíráme palačinky, zamotáme a nakrájíme na kousky. Nakrajené palačinkové závitky naskládáme na talíř a zalijeme horkým bujónem. Každou porci posypeme nasekanou petřželovou natí.
Fotky receptu Bujón s plněnými palačinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!