Vložil: | Mijaa |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bujon s vejcem :
1,5 l vody
| sůl
| 500 g předního hovězího masa
| 500 g zadního hovězího masa
| 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 2 cibule se slupkou, omyté
| 1 pórek
| 2 hřebíčky
| 2 rajčata
| 2 bobkové listy
| 1 snítka čerstvého tymiánu
| 1 menší svazek petrželky
| 50 g kuřecích jater
| špetka šafránu
| 5 kuliček celého pepře
| mletý pepř na dochucení
| 4 žloutky
| trochu omyté a nasekané petrželky
Postup přípravy receptu Bujon s vejcem :
Maso a všechnu zeleninu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a zeleninu očistíme, rajčata a kořenovou zeleninu přepůlíme. Mrkev, celer a petržel nasucho na pánvi chvíli opečeme. Do studené osolené vody vložíme maso, pórek, cibuli s napíchanými hřebíčky, rajčata, bobkový list, tymián, šafrán a opečenou kořenovou zeleninu. Uvedeme k varu, ztlumíme plamen
a vaříme mírným varem asi 3 hodiny. Během vaření sbíráme tmavou pěnu a přiléváme studenou vodu tak, aby polévky neubývalo.
Kuřecí játra pokrájíme, krátce spaříme vařící vodou a vložíme do vývaru. Vaříme dále ještě asi 30 minut. Vývar přecedíme přes jemný cedník, dosolíme a dopepříme podle chuti a z povrchu sebereme tuk. Do polévkových šálků nalijeme vroucí vývar a do každého vložíme pečlivě oddělený žloutek společně s petrželovou natí.
Fotky receptu Bujon s vejcem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!