4 brambory
| hrst sušených hub
| 1 malá cibule
| 1 bobkový list
| 5 celých pepřů
| 5 kuliček nového koření
| sůl
| 2 vejce
| asi 2 lžíce hladké mouky
| 250 ml smetany na vaření
Postup přípravy receptu Bukovnická polévka:
Do studené vody dáme vařit nakrájené brambory a sušené houby, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme a dáme vařit. Přidáme koření (lze použít "vajíčko" na čaj) a vaříme, dokud brambory nejsou měkké.
Zahustíme závrtkem z hladké mouky a smetany. Zvolna provaříme. Nakonec přidáme vejce, zlehka promícháme, již nevaříme a necháme je jen srazit v horké polévce.
Fotky receptu Bukovnická polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!