2 lžíce oleje
| 1 větší pórek
| 2 stroužky česneku
| 250 g bulguru
| 375 ml vody
| sůl
| 400 g vepřové kýty bez kosti
| mletý černý pepř
| 1 lžička mletého kmínu
| trocha worcesterské omáčky
| 1 cibule
| 150 g žampionů
| 50 g nastrouhaného tvrdého sýra na posypání
Postup přípravy receptu Bulgur s vepřovým masem:
V hrnci na 1 lžíci rozehřátého oleje zpěníme bílou část pórku nakrájenou nadrobno (zelenou odložíme stranou) s nasekaným česnekem. Přisypeme bulgur, zalejeme vroucí vodou, osolíme a zvolna vaříme asi 15 minut. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na zbývajícím oleji. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zakapeme worcesterskou omáčkou. Přidáme nasekanou cibuli, osmahneme ji, pak žampiony nakrájené na plátky a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vmícháme uvařený bulgur a zelenou část pórku nsekanou nadrobno a společně prohřejeme. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme rajčaty a hlávkovým salátem.
Fotky receptu Bulgur s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!