Postup přípravy receptu Bulharská polévka s masovými knedlíčky:
Z veky rozmočené ve vodě, mletého masa, cibule, vejce, soli, pepře, saturejky, petržele uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce. Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a rýži, vaříme 15 minut. Potom přidáme rajčata a lžičku podravky. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme. Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo.
Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.