Postup přípravy receptu Burgundská hovězí pečeně:
Omyté maso osušíme, prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, posypeme citrónovou kůrou a necháme asi 20 minut odležet. Mezitím si na sádle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme očištěnou hrubě nastrouhanou zeleninu a osmahneme. Na zeleninu položíme připravené maso, přidáme kečup, brusinky, tymián, jalovec a mírně podlijeme. Pod poklicí zvolna dusíme téměř do změknutí masa, podle potřeby podléváme, pak v troubě bez poklice dopečeme doměkka. Maso vyjmeme, vypečenou šťávu se zeleninou a brusinkami zahustíme moukou, krátce povaříme a nakonec propasírujeme přes hustý cedník. Dochutíme cukrem, octem a ještě vmícháme víno. Necháme přejít varem a nalijeme na porce masa. Burgundská hovězí pečeně nejlépe chutná s knedlíkem, můžeme ale podávat i s rýží nebo bramborovou kaší.