Vložil: | Martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Burgundský smetanový řízek:
4 telecí řízky
| 1 lžíce mouky
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce sladké papriky
| 0,1 l červeného vína
| 0,125 l kyselé smetany
| 1 ks citron
| sůl,pepř,trochu tymiánu
Postup přípravy receptu Burgundský smetanový řízek:
Řízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ještě máslo a vložíme řízky. Pečeme po každé straně 3-4 minuty. Pak vyjmeme z pánve a rychle přidáme do zbylého oleje papriku a vlijeme smetanu, kterou necháme trochu převařit. V trošce horké vody rozpustíme masox a přidáme do vína, které vlijeme do omáčky. Ještě trochu povaříme a nakonec přidáme tymián. Zalijeme řízky, dáme na mísu a zdobíme rychle citronovými řezy.
Fotky receptu Burgundský smetanový řízek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!