Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Burgunské dušené hovězí:
70 dkg hovězí kližky nebo plecka
| 2 lžíce másla
| 1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka, nakrájené na 1 cm proužky
| 2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
| stroužek česneku, usekaný
| středně velká mrkev nakrájená na 1 cm plátky
| 1/4 hrnku petržele
| bobkový list, 1/2 lžičky soli, 1/8 lžičky pepře, 1/4 lžičky sušeného tymiánu
| 1 lžíce rajského protlaku
| 1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
| 10 dkg naložených ale nekyselých hub
Postup přípravy receptu Burgunské dušené hovězí:
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, na něm osmahněte do hněda maso. Až zhnědne, přidejte proužky uzeného.
Přidejte cibuli, česnek, mrkev, petrželku, bobkový list, sůl, pepř, tymián a rajský protlak. Vmíchejte víno, přidejte houby i s lákem. Snižte teplotu a duste, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou vyndejte maso a zeleninu.
Tekutinu přiveďte do varu a míchejte, až se část odpaří a tekutina trochu zhoustne. Osolte dle chuti. Maso a zeleninu dejte zpět, prohřejte a servírujte.
Fotky receptu Burgunské dušené hovězí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!