Postup přípravy receptu Bylinkové ravioly se slaninou:
Nudlové těsto: hrubá mouka, vejce, olivový olej, sůl
Z přísad a trošku vody uhnětneme nudlové těsto, vytvoříme kouli, zabalíme ji do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout.
Náplň: brambory, sůl, rohlík, máslo, pepř, petržel a pažitka, zakysaná smetana
Uvaříme brambory, rohlík nakrájíme na kostičky a opražíme na másle. Nasekáme bylinky. Brambory rozmačkáme a necháme je vychladnout. Pak je promícháme se zbytkem másla, s opečenými kostičkami rohlíku a kysanou smetanou. Osolíme, opepříme.
Těsto rozdělíme na poloviny. Rozválíme dotenka první placku a dáme ji stranou.
Pak rozválíme druhou a klademe na ni kupičky náplně 5 cm od sebe. Překryjeme první plackou a rádlem vykrájíme ravioly.
Ravioly pečeme asi pět minut.
Poté opečeme slaninu. Ravioly scedíme a promícháme je se slaninou a posypeme pažitkou.