Použité suroviny receptu Bylinkové rybí závitky se zeleninou:
1 lžička str. zázvoru
| 50 g celeru
| 1 lžíce petrželky
| 1/2 dl bílého vína
| 50 g mrkve
| 1/2 lžičky hl. mouky
| 1 lžíce pažitky
| 400 g mržaného hejka
| 3 lžíce másla
| 1,5 dl vody
| sůl a pepř
| oliv. olej, vývar, citr. šťáva
Postup přípravy receptu Bylinkové rybí závitky se zeleninou:
Mrkev, celer a čerstvý zázvor nastrouháme najemno. Porce hejka osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a olejem. Do vody vmícháme hladkou mouku. Petrželku a pažitku nakrájíme najemno.
Na lžíci másla orestujeme nastrouhanou zeleninu a zázvor. Potom ji zalijeme vínem a 1 minutu podusíme. Přidáme vodu s rozmíchanou moukou a vaříme za stálého míchání asi 6 minut. Odstavíme z tepla.
Rybu osušíme a z jedné strany posypeme petrželkou a pažitkou. Rolujeme do závitků a spojíme párátky.
V kastrole rozpustíme 2 lžíce másla, na kterém lehce závitky opečeme. Potom je podlijeme trochou vývaru, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 10 minut.
Měkké závitky přendáme na talíře a uchováme v teple. Do vzniklé šťávy vmícháme připravenou zahuštěnou zeleninu. Prohřejeme a omáčkou jednotlivé porce přelijeme.
Fotky receptu Bylinkové rybí závitky se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!