Vložil: | Madarona |
Porcí: | 7 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Bylinkový řízek na česnekovém oleji:
4 kusy kuřecích prsou
| 8 stroužků česneku
| 1-2 ks vejce
| 1 ks zakysaná smetana
| strouhanka
| olej na smažení
| mléko
| sůl
| pepř
| bylinky dle chuti (pažitka, petrželka, libeček, rozmarýn apod.)
| máslo
Postup přípravy receptu Bylinkový řízek na česnekovém oleji:
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, ale není to nutností. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.) Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký bylinkový řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Fotky receptu Bylinkový řízek na česnekovém oleji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!