Použité suroviny receptu Bylinkový řízek v česnekovém oleji:
4 ks kuřecích prsou
| 8 stroužků česneku
| 2 vajíčka
| 250 ml smetany
| dle potřeby: strouhanka a olej
| dle potřeby: mléko
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: bylinky
Postup přípravy receptu Bylinkový řízek v česnekovém oleji:
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji, který uděláme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení a až je olej skoro rozpálený vhodíme do něj oloupané nožem zordrcené stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej. Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát. Každý ještě horký řízek poklademe plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo.
Fotky receptu Bylinkový řízek v česnekovém oleji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!