200 g hery
| 200 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 4 vejce
| kůra z 1 citronu
| 350 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| hrnek mléka
| 3 lžíce hrozinek namočených v rumu
| 50 g nasekaných ořechů
Postup přípravy receptu Čajový moučník:
Změklou heru ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a trochu horkého mléka. Vmícháme citronovou kůru, hrozinky, ořechy a kandovanou pomerančovou kůru nakrájenou na nudličky. Ze 4 bílků ušleháme hustý sníh a vnícháme do něj vanilkový cukr. Mouku s práškem do pečiva vsypeme do vaječného krému, dobře promícháme, podle potřeby zředíme teplým mlékem a vmícháme bílkový sníh. Můžeme přidat i kousky čokolády nebo sušeného ovoce dle chuti. Těto nalijeme do silně vymaštěné amoukou vysypané formy a pečeme na 180 stupňů asi tři čtvrtě hodiny. Při konci pečení snížíme teplotu. Hotový moučník můžeme přelít polevou.
Fotky receptu Čajový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!