Postup přípravy receptu Candát na víně:
Z omytého candáta stáhneme kůži, opatrně odkostíme a rozpůlíme. Posolíme, pokapeme mlékem a necháme 30 až 60 minut v chladničce odležet. Pak rozpustíme polovinu másla, vložíme připravenou rybu, zalijeme vínem a vodou. Povaříme asi 5 minut, potom porce candáta vyjmeme a necháme okapat. Z druhé poloviny másla odkrojíme kousek na vymazání zapékací mísy a ze zbytku usmažíme s moukou světlou jíšku. Okapané porce candáta narovnáme do vymazané zapékací mísy a v horké troubě pečeme asi 25 minut. Během pečení podléváme vinným vývarem z candáta. Po upečení porce candáta vyjmeme a vypečenou šťávu zahustíme jíškou, dochutíme solí a krátce ještě prohřejeme. Candáta rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu. Candát na víně nám bude chutnat s vařenými brambory, které také polijeme omáčkou.