Postup přípravy receptu Candát s brokolicí:
1. Rybu omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a rozkrájíme na 4 porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Zapékací formu vymastíme, vložíme rybu a zalijeme vínem.
2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brokolici očistíme, omyjeme a povaříme ve vroucí osolené vodě. Necháme okapat a pokrájíme, vmícháme piniové oříšky. Brokolici rozdělíme na candáta. Posypeme sýrem a pečeme asi 20 min. Udržujeme teplé.
3. Šťávu z candáta slijeme do pánve. Papriku očistíme a pokrájíme na kostičky. Přidáme do šťávy, přilijeme smetanu a povaříme asi 5 min. Pak omáčku rozmixujeme, osolíme a opepříme a podáváme k rybě s bagetou nebo salátem.