Použité suroviny receptu Candát s majoránkou a rajčátky:
4 porce rybích filetů
| čerstvá majoránka
| sůl
| několik str. česneku
| oliv. olej
| několik plátků angl. slaniny
| cherry rajčátka
| chléb
Postup přípravy receptu Candát s majoránkou a rajčátky:
Česnek nakrájíme na plátky, majoránku nasekáme. Obojí smícháme v misce s olivovým olejem. Rybí filety mělce křížem na straně s kůží nařízneme a ve směsi důkladně obalíme ze všech stran. Nádobu přikryjeme potravinovou fólií a dáme do chladu. Díky zářezům se chuť bylinek a česneku dostane ještě hlouběji do masa. Potom filety osolíme a očistíme od česnekových plátků alespoň ze strany, kde je kůže. Na té budeme pečení začínat. Česnek by se na pánvi připaloval.
Pečeme na oliv. oleji z každé strany asi dvě minuty. Nejprve rybí kousky položíme do pánve kůží dolů. Asi po dvou minutách je otočíme a pod každý vložíme jeden nebo dva plátky anglické slaniny. Na další pánvi jsme si současně nasucho opekli plátky chleba. K chlebu na kraj pánve postavíme na špičce do kříže naříznutá cherry rajčátka. Za dvě minuty se současně s rybou na druhé pánvi rajčátka dokonale prohřejí a ještě více zesládnou. Filety opatrně naklademe na talíř, ozdobíme opečenými plátky anglické slaniny, teplými rajčátky, snítkou majoránky.
Fotky receptu Candát s majoránkou a rajčátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!