Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Candát v rosolu

fotka Candát v rosolu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Candát v rosolu:

1,2 kg candáta  | 120 g želatiny  | 1 petržel  | 1 mrkev  | 1 cibule  | 2 bobkové listy  |  několik kuliček černého pepře a nového koření  |  sůl  |  citron  |  zelená petrželka

Postup přípravy receptu Candát v rosolu:

Očištěného vykuchaného a částečně vykoštěného candáta nakrájíme na porce. Žaber zbavenou hlavu, kosti a jikry dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a petržel, celou mrkev, koření a sůl. Zalijeme více než 1 litrem vody a cca 15 až 20 minut vaříme na mírném ohni. Pak do vývaru vložíme porce ryby a vaříme velmi zvolna cca 10 až 15 minut. Porce vařené ryby opatrně vyjmeme a úhledně rozložíme na oválnou mísu tak, aby jednotlivé porce nebyly těsně u sebe. Necháme vychladnout. Rybu ozdobíme na kolečka nakrájenou mrkví, plátky citronu a petrželkou. Zalijeme prochladlým rosolem a necháme v chladu ztuhnout. Poté nakrájíme a jednotlivé porce podáváme.

Příprava rosolu :

Želatinu před použitím namočíme ve studené vodě (1 díl želatiny v 5 dílech vody). Do vývaru přidáme máčenou želatinu a na mírném ohni mícháme až do úplného rozpuštění. Nesmí se vařit. Horký nálev procedíme přes plátno, a necháme prochladnout. Můžeme okyselit trochou octa. Při přelévání porcí candáta dbáme, aby usazený kal zůstal na dně nádoby.

Chceme-li mít rosol úplně čirý, vyčistíme ho napřed bílky. Na jeden litr rosolu použijeme jeden bílek. Z bílku ušleháme sníh, přidáme ¼ litru prochladlého rosolu, l PL octa a dobře promícháme. Směs vlijeme do zbylé vařící zálivky a přivedeme k varu. Ihned odstavíme a necháme asi 15 až 20 minut prochladnout. Až prochladlý rosol pak cedíme přes plátno a nalijeme na rybu.




Fotky receptu Candát v rosolu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Candát v rosolu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Hromada zlaťáků