Postup přípravy receptu Canneloni se sušenými rajčaty:
1. Čerstvá rajčata spaříme ve vroucí vodě na 10-15 sekund, pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Nakrájíme je na čtvrtiny a zhruba 3 hodiny je necháme sušit v troubě při 40 °C.
2. Do větší mísy vsypeme mouku, žloutky a olej. Důkladně směs promícháme, aby nevznikly žmolky, a vypracujeme hladké těsto.
3. Do jiné mísy vložíme ricottu a rajčata na náplň. Přidáme parmazán, žloutky, sůl, pepř a špetku muškátového květu. Směs důkladně promícháme a necháme odstát.
4. Z hotového těsta vyválíme pláty tenké 1 mm. Vložíme je do vroucí vody na 1 minutu a ihned je zchladíme ve studené vodě. Položíme je na plátěný ubrousek, naplníme ricotovo-rajčatovou náplní a zabalíme do trubky.
5. Do hrnce vlijeme olivový olej, necháme ho rozpálit a zesklovatíme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme loupaná rajčata, 3 lístky bazalky a asi hodinu směs prováříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme máslo.
6. Naplněné canneloni posypeme strouhaným parmazánem, pokapeme olivovým olejem a necháme je zapéct 5 minut při 190 °C. Podáváme s tomatovou omáčkou a čerstvými lístky bazalky.