z jednoho citronu šťáva
| dle chuti: hrubá mořská sůl a čerstvě mletý pepř
| 2 větší bulvy řepy
Postup přípravy receptu Carpacio z červené řepy:
Červenou řepu omyjeme kartáčkem a neoloupanou pevně zabalíme do alobalu a vložíme na 2 hodiny péct do trouby rozpálené na 200 °C. Po této době bulvy vyndáme, rozbalíme a propíchneme vidličkou. Po chvilce oloupeme. Správně upečená řepa je měkká, ale pevná. Pomocí struhadla nakrájíme z řepy tenké plátky, které dáme dobře vychladit. Na omáčku smícháme olivový olej a citrónovou šťávu. Vlijeme do zavařovací sklenice nebo salátového shakeru a protřepeme. Podáváme okořeněné čerstvě mletým pepřem a lehce pokapané omáčkou, spolu s plátkem bílého toastu.
Fotky receptu Carpacio z červené řepy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!