Postup přípravy receptu Celer s vařenými vejci:
Celery očistíme, oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Celerovou nať drobně nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm strouhanku, necháme vychladnout a do studené osmažené strouhanky vmícháme strouhaný sýr. Plátky vařeného celeru vložíme do silně vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Na celer nasypeme vrstvu sýra a strouhanky, pak poklademe kolečky vajec, osolíme, zalijeme zakysanou smetanou a posypeme celerovou natí. Zapékáme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 st. C asi 30 minut. Celer s vařenými vejci podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Doplníme zeleninovým salátem.