Postup přípravy receptu Celerová krémová polévka:
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulku nakrájíme nadrobno. Na oleji zlehka orestujeme cibulku, přidáme nakrájený celer a necháme ještě chvíli restovat, poté zalijeme vodou (podle velikosti celeru, na střední celer asi 2 - 2,5 l vody), přidáme sůl a polévkové koření a asi 15 minut vaříme (aby byl celer měkký). Mezitím si spaříme horkou vodou rajčata a oloupeme je, poté nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Housky nakrájíme také na kostičky a buď necháme usušit v troubě nebo opečeme s trochou oleje a taky dáme stranou. Petržel nebo pažitku nasekáme nadrobno. Polévku po uvaření odstavíme z plotny, dobře jí rozmixujeme (nejlépe odlijeme trochu vývaru a mixujeme hustší část a vývar poté zase zpět přilijeme), přilijeme smetanu a zamícháme, již nevaříme. Na talíř dáme lžíci pokrájených rajčat, zalijeme krémovou polévkou, nasypeme opraženou housku a navrch posypeme petrželkou nebo pažitkou a takto servírujeme.