Použité suroviny receptu Celerová polévka s krabími knedlíčky:
250 g celeru
| 2 brambory
| 4 řapíky celeru
| 2 cibule
| 4 lžíce oleje
| 600 ml masového vývaru
| 1/2 rohlíku
| 2 lžičky másla
| 125 g filé z tresky
| 1 vejce
| 200 g krabího masa
| 2 lžičky strouhaného křenu
| 1 svazek kopru
| sůl, pepř
| 100 ml smetany
| citronová šťáva na ochucení
Postup přípravy receptu Celerová polévka s krabími knedlíčky:
Celer a brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky. Řapíky celeru nakrájíme na plátky. Cibuli posekáme, v hrnci rozhřejeme 1 lžíci oleje a polovinu cibule a řapíkatého celeru na něm opečeme. Přidáme celer, brambory pokrájené na kostky a vývar a vaříme přikryté asi 30 minut. Rohlík namočíme. Máslo rozehřejeme a zesklovatíme na něm zbylou cibuli. Rybí filé rozkrájíme na kostky. Rohlík vymačkáme a spolu s rybím filé a 150 g krabího masa nahrubo rozmixujeme. Vmícháme vejce, cibuli a křen. 2/3 kopru posekáme a vmícháme do rybí hmoty, osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme čtyři karbanátky a osmažíme jen a 2 lžících oleje, po každé straně asi 3-4 minuty. Zeleninu v polévce rozmixujeme. Přilijeme smetanu a ohřejeme. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Rozehřejeme další 1 lžíci oleje na na něm 1-2 minuty opékáme zbylý řapíkatý celer, který pak vložíme do polévky. Polévku s karbanátky rozdělíme do 4 talířů a podáváme se zbylým krabím masem a koprem.
Fotky receptu Celerová polévka s krabími knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!