Použité suroviny receptu Celerová polévka se smrži:
dle chuti: oříšek muškátový
| dle potřeby: máslo
| 200 g celer řapíkatý
| 250 ml smetana
| dle chuti: pepř mletý a sůl
| 1.5 l vývar zeleninový
| 750 g brambory
| 10 g smži sušení
| 750 g celer
Postup přípravy receptu Celerová polévka se smrži:
Smrže předem namočíme, bulvu celeru oloupeme a nakrájíme na hranolky. Stejně naložíme s bramborami, ale část hranolků z nich dáme stranou. Připravenou zeleninu orestujeme na tuku. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zalijeme horkým vývarem. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Mezitím očistíme řapíkatý celer, nakrájíme jej na proužky a povaříme asi 5 minut ve slané vodě spolu s odloženými bramborovými hranolky a se smrži. Polévku rozmixujeme a vmícháme do ní většinu šlehačky. Krátce povaříme a nalijeme do talířů. Do každého talíře dáme lžíci bramborových hranolků, trochu řapíkatého celeru a zbytek šlehačky.
Fotky receptu Celerová polévka se smrži:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!